Schilderworkshop

Ontdek de Auvergne met penseel

Schilderworkshop op Parc du Silence

Een verblijf met schilderworkshop op ons schitterend gelegen Parc du Silence. In de Auvergne, met z’n heuvelachtige landschap, sfeervolle dorpjes en veel rust en ruimte. Zó wil je graag (beter) leren schilderen.

 

Tijdens deze schilderworkshop komen verschillende aspecten aan de orde. Het hanteren van materialen is een wezenlijk onderdeel, maar ook compositie, ruimtelijk inzicht en kleurgebruik komen uitgebreid aan de orde. Je persoonlijke interesse speelt daarbij een belangrijke rol. De nadruk ligt op individuele ontwikkeling en begeleiding door het leren kijken en het verder uitdiepen van je eigen ‘handschrift’ en thematiek. Een schilder- en relaxweek voor iedereen die tijd en ruimte voor zichzelf wil maken en wil genieten van creativiteit en het leven in la douce France.
Petra van de Velde neemt je mee op een creatieve reis vanuit het hart. Een hele week kun jij in creatie gaan vanuit verbinding met de prachtige natuur. Genieten in het moment.
De gastvrije huiseigenaren zorgen direct voor een gemoedelijke sfeer en leggen je ook gastronomisch in de watten. Dé ideale plek voor een verwenweek!

Ontdek de creativiteit in jezelf en kom schilderen in Frankrijk op Parc du Silence

Mag ik mij voorstellen? Ik ben Petra van de Velde – Pieterse . Al jong ben ik begonnen met tekenen; met potlood, inkt en houtskool. Op latere leeftijd ben ik daarnaast ook gaan schilderen, eerst aquarel en later met olieverf en acrylverf. De natuur is een grote inspiratiebron voor mij en vooral dieren vind ik heerlijk om te schilderen, waarbij ik graag gebruik maak van verschillende technieken. Ik kijk er enorm naar uit om voor het tweede jaar in Frankrijk op Parc du Silence schilderworkshops te geven op het mooie landhuis van Rob en Mirjam. De natuur in en al het moois op doek vereeuwigen, of dat nu bloemen, dieren, landschappen of dorps tafereeltjes zijn… de mogelijkheden zijn zeer divers en kunnen geheel aan de wens van de cursisten aangepast worden.

We zien u/jou graag in Frankrijk!

Goed gereedschap is het halve werk!

Je leert werken met verschillende schets- en tekenmaterialen. Er wordt geschilderd met acrylverf van uitstekende kwaliteit (goed gereedschap is het halve werk). Elke cursist krijgt een ezel en schetsmaterialen en kwaliteitspenselen (geen goedkope kwastjes van de …) in bruikleen. Alle schildersdoeken, papiersoorten en verf zijn bij de prijs inbegrepen.

Wanneer les en hoeveel vrije tijd?

De workshop bevat drie dagdelen. Plezier in het creëren en genieten staan in deze creatieve vakantie voorop, daarnaast is er ruimte om van alles te leren over verschillende technieken en materialen. Verder is er genoeg tijd om zelf in te vullen; lekker luieren in onze relaxstoelen, lezen, wandelen, fietsen, dorpjes bekijken.
De workshops raken snel ‘vol’ doordat we een maximum van 8 cursisten per week aanhouden.

Accommodatie

Parc du Silence ligt tegen een heuvel aan met fraaie oude bomen, enkele appelboompjes, een groot jeu de boules veld en twee bronnen. Verspreid over het terrein liggen de ruime tentplaatsen.
Je kunt bij het boeken van het verblijf kiezen voor (afhankelijk van de beschikbaarheid!):
Twee kamers met twee 1-persoonsbedden, twee boomhutten of een van de zes tentplaatsen.
De kamers bevinden zich op de verdieping van het landhuis, de boomhutten bieden veel privacy en rust omdat ze zich in een natuurlijke omgeving bevinden, evenals de tentplaatsen.
De kamers beschikken over een gedeelde badkamer, net als de tentplaatsen en de boomhutten.

In de huiskamer is het ook voor en na ‘werktijd’ heerlijk toeven. Er staat een koelkast met drankjes en er is een leeshoek met talrijke (kunst)boeken. Hier wordt ook ontbeten en kan men hier gedurende de dag een lekker kopje koffie of thee drinken die bij de prijs zijn inbegrepen!

Data en prijzen

de workshop is in de periode maandag 22 juli tot zaterdag 27 juli 2019.

Dat een schilderworkshop op ‘niveau’ niet duur hoeft te zijn merk je aan onze prijs: nu voor maar €240 p.p.!!.
Je krijgt hiervoor: drie volle dagdelen workshop, 5x ontbijt, 1x lunch en 2x table d’hôtes.
Daarnaast boek je 5 overnachtingen (van 22-27 juli) in een kamer of boomhut of eigen tent op het natuurkampeerterrein.
De workshop is inclusief ALLE materialen (verf, doeken in diverse formaten en penselen van goede kwaliteit) en gebruik schildersezel.

Klik hier om de fotografieworkshop te bekijken.