Fotografieworkshop

Ontdek de Auvergne met fototoestel

Fotografieworkshop op Parc du Silence                    ➡ Benieuwd naar de vorige workshop ? klik HIER

Een verblijf met fotografieworkshop op ons schitterend gelegen Parc du Silence. In de Auvergne, met z’n heuvelachtige landschap, sfeervolle dorpjes en veel rust en ruimte. Zó wil je graag (beter) leren fotograferen.

 

Tijdens deze fotografeerworkshop komen verschillende aspecten aan de orde. Het hanteren van de camera is een wezenlijk onderdeel, maar ook compositie, ruimtelijk inzicht en kleurgebruik komen uitgebreid aan de orde. Je persoonlijke interesse speelt daarbij een belangrijke rol. De nadruk ligt op individuele ontwikkeling en begeleiding door het leren kijken en het verder uitdiepen van je eigen manier en thematiek. Een fotografeer- en relaxweek voor iedereen die tijd en ruimte voor zichzelf wil maken en wil genieten van creativiteit en het leven in la douce France.

Gerrit van de Velde neemt je mee op een ontdekkingsreis met de camera. Een hele week kun jij door de camera verbinding leggen met de prachtige natuur. Genieten in het moment.
De gastvrije huiseigenaren zorgen direct voor een gemoedelijke sfeer en leggen je ook gastronomisch in de watten. Dé ideale plek voor een verwenweek!

Een andere blik op de natuur! Kom fotograferen!

Ga mee op pad met natuurfotograaf Gerrit van de Velde! De fotograaf! Mag ik mij even voorstellen, Gerrit van de Velde, sinds mijn kinderjaren gepassioneerd voor fotografie. Ooit begonnen met een kleine Kodak Box-camera, om nu sinds vele jaren digitaal te fotograferen. Mijn voorkeur gaat uit naar natuurfotografie, zeker als één van de mooiste natuurgebieden van Nederland, De Biesbosch, vrijwel in je achtertuin ligt. Een prachtig gebied waar zeer veel flora en fauna te vinden is. Tijdens de georganiseerde workshops zullen de volgende onderwerpen worden behandeld c.q. worden besproken:
– De camera. Hoe haal ik meer uit mijn camera? Uitleg over instellingen en technieken.
– Beeld en compositie. Leer kijken en legt dit op de foto vast. Welke elementen maken nu “De foto”?
– De finishing touch. Nabewerkingen maken een foto echt pas echt af. Welke eenvoudige nabewerkingen kunnen uw/jouw  foto tot een pracht foto maken?
Het is een workshop voor ieder niveau! Laat u/je inspireren en ga met een natuurfotograaf  mee op pad!

Goed gereedschap is het halve werk!

Je leert beter kijken door je eigen camera.  Je kunt deze fotografieworkshop volgen met een telefooncamera, maar als je meer wilt ontdekken over je eigen fototoestel, is dit een ultieme kans daarvoor. Elke cursist krijgt een laptop ter beschikking om de foto’s te bewerken. Het gebruik van de laptop met een speciaal foto-bewerk-programma  is bij de prijs inbegrepen.

Wanneer les en hoeveel vrije tijd?

De workshop bevat drie dagdelen. Plezier in het creëren en genieten staan in deze creatieve vakantie voorop, daarnaast is er ruimte om van alles te leren over verschillende technieken en materialen. Verder is er genoeg tijd om zelf in te vullen; lekker luieren in onze relaxstoelen, lezen, wandelen, fietsen, dorpjes bekijken.
De workshops raken snel ‘vol’ doordat we een maximum van 8 cursisten per week aanhouden.

Accommodatie

Parc du Silence ligt tegen een heuvel met fraaie oude bomen, enkele appelboompjes, een groot jeu de boules veld en twee bronnen. Verspreid over het terrein liggen de ruime tentplaatsen. Omgeven door een prachtig landschap en dus met de ultieme mogelijkheid om de mooiste foto’s te maken.

Je kunt bij het boeken van het arrangement kiezen voor (afhankelijk van de beschikbaarheid!):
Twee kamers met twee 1-persoonsbedden, twee boomhutten of een van de zes tentplaatsen.
De kamers bevinden zich op de verdieping van het landhuis, de boomhutten bieden veel privacy en rust omdat ze zich in een natuurlijke omgeving bevinden, evenals de tentplaatsen.
De kamers beschikken over een gedeelde badkamer, net als de tentplaatsen en de boomhutten.

In de huiskamer is het ook voor en na ‘werktijd’ heerlijk toeven. Er staat een koelkast met drankjes en er is een leeshoek met talrijke (kunst)boeken. Hier wordt ook ontbeten, en kan men hier gedurende de dag een lekker een kopje koffie of thee drinken welke bij de prijs zijn inbegrepen!

Data en prijzen

 ➡ De datum van het arrangement in augustus 2019 maken we z.s.m. bekend !

Dat een fotografieworkshop op ‘niveau’ niet duur hoeft te zijn, merk je aan onze prijs: nu voor maar €250 p.p.!!.
Je krijgt hiervoor: drie volle dagdelen workshop, 7x ontbijt, 1x lunch en 2x table d’hôtes.
Daarnaast boek je 7 overnachtingen in een kamer of boomhut of eigen tent op het natuurkampeerterrein.
De workshop is inclusief gebruik laptops.

Een evt. reisgeno(o)t(e) kan deelnemen aan de schilderworkshop die gelijktijdig plaatsvindt met de fotografieworkshop.
Klik hier om de schilderworkshop te bekijken.

indien een reisgenoot niet deelneemt aan een workshop, overleggen wij met je de evt. deelname aan maaltijden.