corona update

De situatie in Frankrijk

In Frankrijk zal de lock down na 11 mei stapsgewijs opgeheven worden en zal de economie gefaseerd per sector en per regio weer open gaan. De sanitaire noodtoestand blijft van kracht tot 10 juli en niet 24 juli wat aanvankelijk gepland was. Dat betekent dat tot die datum bijzondere maatregelen genomen kunnen worden. Volgens het ministerie van binnenlandse zaken zullen de grenzen met de andere EG landen wellicht op 15 juni weer open gaan. Gisteren echter meldt de franse staatssecretaris dat Fransen in eigen land vakantie moeten vieren en onduidelijk is of er buitenlandse toeristen mogen komen.

Onduidelijkheid.

Eind mei komt er een evaluatie van de situatie door de Franse regering en zal besloten worden of er regels versoepeld kunnen worden. Toerisme is de belangrijkste economische sector in Frankrijk, met bijna een miljoen banen. De Franse premier Édouard Philippe heeft in een toespraak voor het Franse parlement op 28-4 de contouren geschetst van de afbouw van de lockdown, die vanaf 11 mei gaat plaatsvinden. ‘Het land kan niet langdurig in lockdown blijven’, zei de premier, ‘dat zou een instorting van de economie tot gevolg hebben.’

Verwacht wordt dat restaurants en hotels wellicht in juni weer open mogen gaan. Ons Parc valt onder de richtlijnen van chambres en table d’hôte. Dat is een kleinschaliger sector met aparte regels. Volgens het ministerie van toerisme zullen de kleinere bedrijven het eerst weer open mogen gaan.

Duidelijkheid
Er zijn diverse factoren dat je geboekte vakantie in een week valt waarin de workshop niet door kan gaan – omdat wij gesloten moeten blijven – of omdat het onmogelijk is vanuit Nederland of België naar Frankrijk te komen wegens het gesloten zijn van grenzen of wegen – Daarnaast het praktische aspect van het voldoende afstand houden (kamers, sanitair en maaltijden).

We hebben derhalve helaas moeten besluiten de overnachtingen en workshops deze zomer te laten vervallen.

De aanbetalingen zullen binnen 5 dagen teruggeboekt worden.

Rest ons nog ook jou het allerbeste toe te wensen tijdens deze epidemie.

Sterkte en hopelijk tot ziens!Rob & Mirjam

17 mei 2020